П’ятниця, 29 Березня, 2024

Майже 20% податку українцям доведеться сплачувати за переказ коштів на картку

Тепер усім громадянам України, яким надходять гроші на одну з банківських карток, потрібно буде сплачувати податок, щоб безперешкодно отримати свої кошти. Детальніше про таке нововведення в державі розповість yes-frankivsk.com

Нововведення про сплату податку за переказ коштів на банківську картку стосується лише тих громадян України, які отримують гроші на свою банківську картку від людей, які не є для них родичами. Таким чином, за кошти, які громадяни нашої держави будуть отримувати від своїх родичів (батьків, братів, сестер, чоловіка, дружини, дітей, бабусів, дідусів) на банківську картку, не потрібно буде платити податок.

Усі громадяни України, яким надходить зарплатня на банківські картки, повинні повідомити про це відповідні державні органи, а точніше – вказати це у своїй декларації з податків. Це потрібно встигнути зробити до першого травня 2021-го року. А сплатити відповідний до нововведення державою податок можна буде до першого серпня наступного року.

Податок, який доведеться сплачувати за переказ грошей на банківську картку України становить 19,5 відсотків. Відомо, що самий податок за ці послуги становить 18 відсотків, але 1,5 відсотків додаються, як вартість військового збору.

Крім того, якщо хтось з громадян України отримає в подарунок автомобіль чи квартиру, він теж повинен платити за це відповідний податок. Розмір цього податку становитиме шість з половиною відсотків від вартості отриманого в подарунок майна.

Варто зазначити, що, навіть у тому випадку, коли людина продає свої речі через інтернет, вона буде змушена сплачувати додаток з отриманих грошей на банківську картку. Адже це також вважається прибутком.

Але якщо людина отримає гроші, які повернуть їй в рахунок боргу, вона не буде змушена сплачувати за них податок. В таких випадках про повернення заборгованих грошей також потрібно вказати у податковій декларації.

.,.,.,.