П’ятниця, 29 Березня, 2024

Чи вплине воєнний стан свободу слова і свободу зібрань?

«Якщо не буде відкритого вторгнення Росії за межами Операції об’єднаних сил на Сході і незаконно анексованого Криму – ніяких обмежень конституційних прав і свобод не відбудеться»,- розповів голова облдержадміністрації Олег Гончарук.

«Людське хвилювання є зрозумілим. Але позиція Верховного головнокомандувача Збройних сил України Петра Порошенка дуже чітка. Не буде конфіскацій автомобілів або іншої приватної власності, не вводитимуться ніякі обмеження на зняття депозитів, валютообмінних операцій, не існуватиме обмежень для торгівлі. І, тим паче, жодним чином не буде обмежуватись свобода слова і свобода зібрань», – наголосив очільник Прикарпаття.

Тобто всі заходи, запроваджені під час воєнного стану, превентивного характеру. Їх розширять лише у випадку наявної агресії з боку Росії, повідомляє yes-frankivsk.

«Потрібно розуміти, що структура влади областей, де вводиться воєнний стан, змінюватися не буде – військово-цивільні адміністрації не утворюються. Натомість будуть організовані штаби оборони для координації діяльності військових, правоохоронних структур та влади і проведення необхідних заходів.»

Для цивільного населення наслідки не будуть відчутними, оскільки воєнний стан запровадили не для ведення війни, а для оборони громадян та держави.

Нагадаємо, що президент України, Петро Порошенко ухвалив закон «Про введення воєнного стану в Україні» ще 26 листопада. Цим документом передбачено введення воєнного стану в наступних областях: Вінницька, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Чернігівська, Донецька, Запорізька, Херсонська та внутрішні води Азово-Керченської акваторії.

.,.,.,.