П’ятниця, 29 Березня, 2024

Новий голова Франківської ОДА та його завдання

24 квітня 2020 року Президент України Володимир Зеленський офіційно призначив Віталія Федоріва на посаду голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації та поставив перед ним ряд завдань, які необхідно виконати в першу чергу. Подробиці далі на yes-frankivsk.

Коротка передмова

Ще 4 лютого 2020 року відбулися зміни у складі державного апарату нашої області. Тоді діючого голову Івано-Франківської ОДА Дениса Шмигаля призначили міністром розвитку громад, а тоді 4 березня – новим прем’єр-міністром України. Тож його місце в обласній державній адміністрації посів Віталій Федорів.

Оскільки, займаючи посаду заступника голови ОДА, він часто виконував безпосередні обов’язки свого начальника, він довів, що може впоратися з такою відповідальністю. Тож 10 лютого був підписаний указ про те, що Федорів буде тимчасово виконуючим обов’язки голови обласної адміністрації.

Уже в перші місяці роботи він впритул зайнявся підтримкою громадських підприємств, що створені або на яких працюють інваліди. Також він велику увагу приділяв розвитку лікарень, їх поступовому переходу на нові умови роботи в межах медичної реформи, відкрив та покращив ряд приймальних відділень по області та розпочав етап «Великого будівництва».

Нові завдання очільника ОДА

А вже 24 квітня 2020 року Володимир Зеленський призначив Федоріва на посаду голови Івано-Франківської ОДА остаточно. Тепер він не просто виконуючий обов’язки чи заступник, а справжній керівник обласного апарату.

На останньому брифінгу він заявив про те, що разом із Президентом України продумав чіткі завдання для розвитку Івано-Франківської області та чітко окреслив свою політичну позицію. Якщо коротко, то його основними напрямками роботи в найближчому часі будуть наступні кроки:

  1. І надалі витримувати принцип протистояння будь-яким корупційним діями, ретельний контроль за дотриманням закону усіма посадовцями.
  2. На разі найважливіше питання, що постає перед всіма політиками та медиками – боротьба з епідемією та її наслідками. Віталій Федорів наголосив на тому, що особисто простежить за тим, щоб обіцяні надбавки та премії медикам були виплачені в повному обсязі. Нагадаємо, що уряд України пообіцяв 300% надбавки тим працівникам лікарень, які діагностують та лікують пацієнтів із COVID-19.
  3. Продовження реалізації програми під назвою «Велике будівництво», яке уже розпочалося та передбачає модернізацію, ремонт, а місцями і повноцінне будівництво різних об’єктів, таких як школи, дитячі садочки, приймальні відділення лікарень по регіонах тощо. Це питання стосується і ремонту доріг державного та обласного значення.

Пропрацювавши на посаді виконуючого обов’язки голови обласної державної адміністрації Віталій Федорів уже розпочав деякі зміни та зокрема контролює всі етапи реалізації програми «Великого будівництва». Навіть в умовах карантину ремонтники та працівники капітальних служб проводять необхідні роботи.

Також новий голова ОДА зазначив, що на разі гостро стоїть питання наповнення обласного бюджету з податків від середнього та малого бізнесу. Проте ця проблема стосується усіх областей та навіть країн. Адже епідемія наклала свій відбиток на умови життя та роботи. Тож не дивлячись на позитивну динаміку наповнення бюджету у першому кварталі, уряд очікує значне погіршення вже з квітня. Проте у голови ОДА є свій план, як зберегти економіку області навіть в умовах жорсткого карантину.

.,.,.,.