П’ятниця, 29 Березня, 2024

Як азартні ігри впливають на креативність?

Сьогодні одна з головних компетенцій серед працівників будь-яких – це бути креативним. Креативність не тільки в тому сенсі, щоб знаходити нові артистичні рішення, а й просто бути винахідливим і навіть в самій критичній ситуації бачити нетривіальні виходи із ситуацій.

В Інтернеті є маса статей про те, як стати креативним і що саме для цього потрібно робити. Сьогодні поговоримо про те, як азартні ігри здатні розвивати креативні здібності людини, розкриваючи її потенціал.

Що ж стосується критеріїв, за якими визначаємо рівень креативності людини, то в цьому можемо віднести такі параметри: жвавість розуму, гнучкість, здатність поєднувати різні події і виокремлювати з них щось нове, щось корисне. Також вважається, що оригінальність полягає в свіжому погляді, умінні застосовувати різні стратегії, намагаючись придумати ефективне рішення.

Отже, чим же корисні азартні ігри на розвиток креативності?

По-перше, азартні ігри (будь-які) – це хороший такий стрес для людського мозку. В умови стресу мозок починає виробляти незвичайні рішення, задіюючи ті свої ресурси, які зазвичай не працюють на повну котушку. А в азартних іграх час дії обмежена, тому потрібно швидко вчитися приймати рішення, щоб в результаті прийти до виграшу. Таким чином, йде тренування «м’язів креативності».

Які ще можуть прийоми, щоб виробити особисту креативність?

  • розглядати будь-яку проблему з точки зору можливості в чомусь вийти на новий рівень, тобто мова про «проактивне» мислення;
  • тренувати швидкість реакції. Це в тому числі тренується іграми, наприклад в King Slot, де потрібно швидко реагувати на обставини, приймаючи максимально корисні рішення;
  • насичувати свій кругозір, дізнаватися весь час щось нове, цікавитися новими сферами діяльності.
.,.,.,.