П’ятниця, 29 Березня, 2024

Майже 350 мільйонів отримає Прикарпаття на ремонт доріг

В Івано-Франківській області на розвиток мережі автомобільних доріг місцевого значення в цьому  році передбачено 348 мільйонів гривень.

За словами директора Державного підприємства «Дороги Прикарпаття» Андрія Сазонова, згадані кошти є субвенцією місцевим бюджетам із Держбюджету, інформує Yes-frankivsk з посиланням на ТФ.

Щоб надати усім районам Івано-Франківської області кошти на ремонти доріг, застосують нову форму щодо розподілу даних коштів.

Тож, щоб справедливо зробити розподіл на 2019 рік, посадовці створили порядок, який є аналогічним до постанови Кабінету міністрів, відповідно  до якої проходить  поділ загальнодержавного фонду по областях. Розподіл коштів кожній області визначається в залежності від загальної протяжності в ній доріг місцевого значення. Відтак для кожної області сума буде іншою.

За таким принципом діятимуть і місцеві чиновники.

Як зауважує Андрій Сазанов, в кожному районі області посадовці повинні визначити, які роботи слід зробити в першу чергу.

Відтак, з 348 мільйонів гривень субвенції, 45 млн гривень спрямують на ремонт дороги Яблунів-Делятин, ще 50-60 млн гривень буде скеровано в Болехів, 48-50 млн гривень – на експлуатаційне утримання доріг. Також 10 мільйонів гривень піде на ремонт мостів.

За словами очільника підприємства, вирішити питання з мостами повністю не вдасться, оскільки в області їх налічується більше 600. На разі, чиновники визначають, які найбільш аварійні та формують списки.

Ще 198 млн гривень залишку розподілять між районами у відповідності до їх протяжності доріг.

На даний час, чиновники займаються формуванням списку (переліку) ремонтів на поточний рік.

Відповідно, голови районів повинні подати свій перелік доріг, які планують ремонтувати. Дані списки, згідно з вимогами законодавства, повинні ще пройти погодження комісії депутатів облради, Укравтодору, а також погодження з бюджетним комітетом Верховної Ради.

 «Кошти в район іти не будуть, ми будемо фінансувати потреби району», – підкреслює директор Державного підприємства «Дороги Прикарпаття».

Додамо, що за словами посадовця, щоб відремонтувати на Прикарпатті усі дороги та мости необхідно щонайменше 33-35 мільярдів гривень, з урахуванням, що вартість одного кілометра дороги обійдеться в 5-6 мільйонів гривень.

 Як додав голова підприємства, 348 млн гривень – це мізерна частка того, що реально необхідно.

Подати перелік об’єктів для ремонту керівники районів мають до 15 березня.

.,.,.,.