Четвер, 28 Березня, 2024

У Франківську таки підняли ціну на проїзд у маршрутках

В Івано-Франківську таки узгодили підняття ціни на проїзд у маршрутках приватних перевізників з 5 до 6 гривень.

Питання щодо зростання вартості проїзду у маршрутках ухвалив сьогодні, 4 квітня, виконавчий комітет Івано-Франківської міськради на засіданні. Відео із засідання опублікував на своїй сторінці в соцмережі очільник міста Руслан Марцінків, повідомляє Yes-frankivsk.

Додамо, що перед тим, як розглядати питання нових тарифів, міський голова показав присутнім у залі фото оббитої, в ржавілих дирах, маршрутки №25, опубліковане сьогодні в мережі франківцем Валерієм Бантушем. 

маршрут 25

Після цього, міський голова наголосив, що по цьому маршруту дасть доручення пустити маршрут №55.

У свою чергу перевізник Олег Сохан запевнив, що вони намагаються привести до належного стану маршрутні автобуси, проте для цього їм бракує коштів. Через це і просять підняти ціну на проїзд до 6 гривень. Як запевняють перевізники 6 гривень за квиток – є мінімальним тарифом та дасть можливість їхньому бізнесу функціонувати.

Також треба сказати, що під час обговорення між членами МВК зав’язалася суперечка з перевізником Олегом Соханом. Так, мер наголосив, що від мешканців надходить чимало скарг на приватних перевізників щодо неякісного надання своїх послуг, не дотримання графіку перевезення, переповнених маршруток, порушень правил дорожнього руху (зокрема, їдуть на червоне світло) тощо.

А присутні на слуханнях представники громади виступали проти здорожчання проїзду та нагадали перевізникам, що вони не дотримали  обіцянок після підвищення тарифів вдень до 5 гривень та 6 гривень після 20:00. 

«За» здорожчання ціни на проїзд свої голоси віддали 11 членів виконкому, ще 2-є – утримались. Відтак за новими тарифами франківці будуть їздити уже з 15 квітня. 

До слова, минулого місяця, 11 березня, в місті стартував новий комунальний маршрут №55. Це новенькі великогабаритні турецькі автобуси, які курсують з приміського села Крихівці до мікрорайону “Пасічна”.

.,.,.,.