П’ятниця, 29 Березня, 2024

На Коломийщині чоловік сплатив рекордну суму аліментів

Від початку року виконано 5 729 виконавчих документів на суму біля 31,5 мільйона гривень. Платники аліментів сплачують рекордні суми, які назбирались впродовж багатьох років. Подробиці інформує “Yes.Frankivsk” з посиланням на прес-службу Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області.

Лише протягом 3-х місяців поточного року з мешканців Прикарпаття стягнуто більше 17 мільйонів гривень аліментів на користь 6 960. Одним із рушійних факторів стимулювання виплати боргів стало обмеження боржників залишати територію України, керувати транспортними засобами, користуватися зброєю та полювати.

Державними виконавцями Прикарпаття винесено 689 таких постанов. Такі факти розповів начальник відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Михайло Капусняк.

Мешканець Коломийщини, який декілька років не сплачував гроші своїй дитині, заплатив 136 тисяч гривень. Чоловік був на заробітках. Він більше трьох років нічого не платив своїй дитині:

“Ми обмежили його у праві виїзду, і поїхати знову він не зміг. Довелось заплатити всю суму аліментів та штраф у розмірі 20% від вищезгаданої суми. Він все сплатив”, – зауважив заступник начальника управління Іван Француз.

Нагадуємо, що у всіх відділах державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області встановлено платіжні термінали по зарахуванню коштів на авансові й депозитні рахунки. Це зроблено для зручності платників. Єдина вимога – це мати при собі банківську картку, емітовану будь-яким банком України.

Такі заходи сприяють відповідальному ставленню до батьківства.

Завдяки пакету законів “Чужих дітей не буває” батьки згадують про свої обов’язки.

Фахівцями юстиції здійснюються профілактичні бесіди із особами, які забувають про існування власних дітей.

В Україні з початку 2019 року з громадян, які заборгували аліментні виплати, стягнено 1,2 мільярда гривень. Про це повідомив міністр юстиції у соціальній мережі.

“Чужих дітей не буває”  – це одна з ініціатив Міністерства юстиції України. Вона передбачає два пакети законопроектів, які не лише карають, а й посилюють розвиток інституту відповідального батьківства. Все це стоїть на сторожі захисту дітей та їх фінансової забезпеченості. 5 лютого запустили Єдиний онлайн-реєстр боржників. Цікавим є той факт, що серед них знаходяться депутати, представники силових структур та чиновники.

В Україні існує певна тенденція, яка характерна тим, що розлучення є причиною того, що батьки перестають цікавитись матеріальним забезпеченням та вихованням власних дітей. Значна частина українців переконана, що цих грошей катастрофічно мало для якісного проживання дитини та створення комфортних умов. Оновлений Сімейний Кодекс передбачає ряд санкцій, яким підлягають ті, хто заборгував власним дітям. Вони можуть забути про поїздки за кордон, не зможуть користуватися мисливською зброєю і власною автівкою.

.,.,.,.