П’ятниця, 29 Березня, 2024

В Україні призупиняють оформлення біометричних документів

Державне підприємство “Документ” тимчасово не оформлятиме та не видаватиме біометричні паспорти. Подробиці інформує “Yes.Frankivsk” з посиланням на сайт державного підприємства.

Так, з 17:00 27 квітня по 08:00 2 травня – всі центри “Паспортний сервіс”, – на оформлення та видачу біометричних документів (ID-картка, закордонний паспорт, Посвідка на тимчасове та постійне проживання) не працюватимуть з технічних причин.

“Просимо вибачення за незручності та врахувати цю інформацію при плануванні оформлень біометричних документів та їх отриманні при подорожах за кордон в ці дати. Про відновлення роботи буде сповіщено додатково на сайті”, – йдеться у повідомленні.

Нагадуємо, що оформлення довідок про несудимість, апостилювання, страхування – здійснюватиметься у штатному режимі.

Особливостями “Паспортного сервісу” є:

  1. Державна гарантія. Тут йдеться про захищеність персональних даних клієнтів та дотримання всіх правил для виїзду за кордон.
  2. Прозорість. Полягає у тому, що всі процеси відбуваються відкрито. 
  3. Комфорт та професіоналізм.

А також діє “Антикорупційна програма”, яка спрямована на “нульову толерантність” до будь-яких корупційних проявів. Для якісного надання серісних послуг використовується ряд сучасних інформаційних технологій. Вони здатні забезпечити відкритість та прозорість у наданні послуг, прискорити введення платежів та гарантувати автономне енергозабезпечення при виїзному оформленні. Особа має можливість самостійно звернутися на офіційну сторінку та відслідкувати стадії й термін виконання замовлення. І залишити свій відгук про своєчасність наданої послуги.

Відпочинок за кордоном є доступним для українців. Врахуйте цей факт при плануванні туристичних візитів, виїзду на роботу та в інших ситуаціях.

Чекайте офіційного повідомлення і продовжуйте процедуру оформлення документів.

Нагадуємо, що українці можуть обміняти старі паспорти на так звані ID-картки. Є ще одне цікаве зауваження: якщо громадянин не встигне з’явитися у місячний термін для вклеювання фото у книжечку, то звичний паспорт буде автоматично обмінюватись на вищезазначену картку.

.,.,.,.