П’ятниця, 29 Березня, 2024

Ще один комунальний маршрут тішитиме франківчан

8 новеньких «Богданів» під номером «41 К» возитимуть пасажирів з Каскаду до зупинки «Онкодиспансер», розповідає “Yes. Frankivsk” з посиланням на сайт міського голови Руслана Марцінківа. На вихідних, обіцяє мер, ще й на міське кладовище у Чукалівці заїжджатимуть.

Автобуси зручні, низькопідлогові, теплі. Для безпеки пасажирів встановлені камери відеонагляду. Люди дуже тішаться і хвалять нові автобуси, та й маршрут загалом. Адже раніше тут курсував тільки один автобус. І то – в пікові години у робочі дні.

«Вартість проїзду на цьому маршруті – 4 гривні, — каже керівник КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк. – Школярі, маючи дійсний учнівський квиток, возитимуться безкоштовно. Пільговикам для безоплатного проїзду варто не забувати відповідні документи і «картку франківця».

Зранку із зупинки «Онкодиспансер» перший автобус відправлятиметься о 6.30, останній – о 22.07. З мікрорайону «Каскад» вранці можна буде уже виїжджати о 6.40, ввечері останній відправлятиметься о 21.27. Графік руху наразі тестовий. Упродовж двох-трьох тижнів його планують відкоригувати. Детальніше про маршрут і графік руху можна дізнатися на сайті. Також там можна завантажити і додаток для смартфонів.

Віталій Голутяк розповідає, що перший комунальний маршрут №27 (Каскад – Пулюя) дуже добре себе зарекомендував. Тому, сподівається, пасажири не розчаруються і в маршруті №41К.

Наступного місяця місто планує запустити ще один маршрут, який об’єднає Пасічну і Крихівці. На нього виїде 12 великих автобусів. Ще до кінця не затвердили схему руху. Однак автобуси вже в Івано-Франківську. Водіїв теж вистачає. За певного досвіду роботи і відповідної категорії їх навчання триває кілька тижнів. Адже керувати новим автобусом не складно. Єдине, кажуть водії, важко таким габаритним автобусом втискатися у франківські вулички.

Комунальники відзначають, що з оновленням рухомого складу на 23% зріс платний пасажиропотік. Отже, франківчанам подобається користуватися комунальним транспортом.

«Ми продовжуємо свої амбітні плани щодо розвитку комунального транспорту, – каже міський голова Руслан Марцінків. – Йдеться і про тролейбуси, і про автобуси. Цього року маємо за мету збільшити кількість нових автобусів до 50 одиниць. Щодо тролейбусів, то ми купуємо і нові машини, і бувші у вжитку, які вже дуже гарно показали себе на вулицях міста. Цього року матимемо 29 новеньких білоруських тролейбусів за угодою з ЄБРР».

Варто зазначити, що вартість великогабаритного «Богдана», що курсуватиме на маршруті №41 К – 4,2 мільйони гривень. Гарантійний термін використання – 24 місяці або 100 тисяч кілометрів пробігу.

Оксана Гончарук

.,.,.,.