П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Франківську відбудеться акція «Новий ланцюг єдності» – аби врятувати «Дністер»

22 січня в Івано-Франківську відбудеться акція «Новий ланцюг єдності», де містяни створять живий ланцюг, щоб повернути історичну пам’ятку – готель «Дністер». Ланцюг починатиметься від будівлі готелю “Дністер” до бізнес-центру “Київ”.  Акцію створює організація «Кам‘яниця Австрії». Детальніше про подію на сайті yes-frankivsk.

22 січня 1990 року, саме біля готелю “Дністер” розпочався живий ланцюг, який з’єднав Івано-Франківськ, Львів та Київ.  Так вперше з дня проголошення Акта Злуки 1919 року між  Українською Народною Республікою та Західно-Українською Народною Республікою у сучасній історії України було відзначено День Соборності, який згодом став державним святом.

Продовжуючи традицію, організатори хочуть сказати владі нашого міста про руйнацію історичної пам’ятки. Місія організації «Кам‘яниця Австрії» – захистити будівлю готелю «Дністер», зберегти цю історичну пам’ятку та активно розвивати її для майбутніх поколінь. За допомогою організації проактивні громадяни не лише хочуть захистити будинок, а також надихнути інших громадян по всьому світу оберігати пам’ятки архітектури.

Організація працює у таких напрямках:

Просвітницька та освітня діяльність;

  • Робота з владою та урядовими структурами;
  • Акції по приверненню уваги громадськості по руйнуванню готелю “Дністер”;
  • Робота з міжнародними організаціями;
  • Реставрація та збереження житлової частини будинку.

Нагадуємо, що акція відбудеться 22 січня, о 12:00 біля готелю «Дністер».

.,.,.,.