П’ятниця, 29 Березня, 2024

Прикарпатські освітяни розірвали договори з 20-річною підприємницею, яка мала постачати продукти для школярів

Відділом освіти Городенківської райдержадміністрації Івано-Франківської області було розірвано одинадцять договорів щодо закупівлі різноманітних продуктів харчування для школярів, які уклали з приватною підприємницею Яною Михайлюк.

Загальна сума такої співпраці сягнула 1,78 мільйона гривень. Однак, після оприлюдненого матеріалу редакції «Наші гроші. Львів», а також звернення юриста Bihus.info (проект «Тисни»), договори освітяни розірвали, інформує Yes-frankivsk.

Як зазначається в публікації, ще два місяці тому – в лютому 2019-го – було виявлено, що ціни на частину замовлених продуктів, були дорожчими за роздрібні. Зокрема, у договорі ціна на замовлені відділом освіти макарони «Добрий мельник» за 3 кг зазначена по 50,5 гривень, в той час, як в інтернеті такі ж макарони можна придбати за 35 гривень. Теж саме і щодо свіжомороженої скумбрії, ціна на яку в середньому коливається в межах 75 гривень. В договорі ж – вказана ціна по 97 гривень за кілограм. Щодо фруктів то овочів, то порівнюючи з цінами згаданого ринку, то за кожен кілограм апельсинів освітяни переплатили б 11 гривень, бананів – 8 гривень, лимонів – 10 гривень, цибулі – 6 гривень та моркви – 7 гривень.

Тож юрист Bihus.info (проекту «Тисни») відправив до управління захисту економіки Івано-Франківської області звернення. Як наслідок – в березні-місяці відділом освіти було розірвано, підписані раніше, договори із згаданою підприємницею. Крім того, управлінням захисту економіки скеровано звернення до управління західного офісу держаудитслужби в Івано-Франківській області.

До слова, Яна Михайлюк зареєструвалась як підприємниця у жовтні минулого року і на даний час уклала згадані 11 договорів з поточним замовником.

Батько ж Яни – Микола Михайлюк – начальник Коломийського територіального сервісного центру (раніше – МРЕВ). Мати Лілія Михайлюк також веде підприємницьку діяльність, зокрема, здає в оренду власне та нерухоме майно.

.,.,.,.