Вівторок, 19 Березня, 2024

Рішення Конституційного Суду щодо парламентських виборів

Засідання Конституційного Суду розпочалося о 10 ранку на якому був присутній президент України та повний склад високоповажного суду. Одразу під стінами будівлі вишикувалися активісти з плакатами та гаслами “Виборам бути!”, пише “yes-frankivsk”

Володимир Зеленський також виступив з короткою промовою в Конституційному Суді, де зазначив:

“Народ України, аплодує рішення про розпуск Верховної Ради, люди впевнені, що оспорювання цього рішення це просто спроба народних депутатів на кілька місяців втриматися за свої крісла, за недоторканість і можливість збагачень. З вашого дозволу, я покидаю залу, щоб потім ніхто не сказав, що моя присутність мала вплив на суддів і рішення було прийнято під тиском”.

Слухання тривало до 18 години і рішення було прийнято одноголосно про закриття відкритих слухань та про початок роботи закритих слухань. Після яких, буде винесено остаточне рішення, яке буде опубліковане на офіційному сайті КСУ. 

Нагадаємо про те, що президент України вважає, що його рішення було цілком законним, оскільки люди втомилися від невігластва депутатів і хочуть змін. Таким чином, потрібно проводити перезавантаження ради.

Інша сторона це депутати, які проти такого рішення та вважають, що президент не мав права загалом, робити таких схожих указів. Вказуючи на те, що коаліція існувала, хоч і виходили фракції, але все ж, вона залишалася дієздатною та могла ухвалювати законопроекти.

.,.,.,.