Вівторок, 19 Березня, 2024

Призначено тимчасового голову Франківської ОДА: хто вона та яку посаду обіймала до цього?

Тимчасово обов’язки губернатора Івано-Франківської області буде виконувати один із заступників голови облдержадміністрації – Савка Марія.

Відповідне розпорядження (Указ № 381/2019) від вчора, 11 червня, підписане Президентом України Володимиром Зеленським, інформує Yes-frankivsk.

Чим займалась до цього часу та які обов’язки виконувала?

Призначено тимчасового голову Франківської ОДА: хто вона та яку посаду обіймала до цього?

До слова, Савка Марія з жовтня-місяця 2016-го року і до цього призначення обіймала посаду першого заступника голови Івано-Франківської ОДА. За відсутності очільника адміністрації вона виконувала його обов’язки.

До переліку її прямих функціональних обов’язків входило, зокрема, підтримання робочих, ділових  зв’язків з відповідними службами, підрозділами Адміністрації Президента України, Секретаріату Кабміну, найвищого законодавчого органу – Верховної Ради, різними департаментами міністерствами, райдержадміністраціями, рай- і міськрадами та іншими органами самоврядування місцевого рівня.

З січня 2015-го року по жовтень 2016-го року була директором департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської ОДА. Загалом Марія Савка обіймала керівні посади впродовж 25 років – з 1995 року.

Освіту здобула у Львівському політехнічному інституті, який на той час був титулований орденом «вождя світового пролетаріату».

Нагадаємо, вчора, 11 червня, за Указом Володимира Зеленського, було звільнено Олега Гончарука з посади голови Івано-Франківської ОДА.

гончарук олег

Як ми вже повідомляли раніше, у лютому поточного року, за даними спецпроекту «Апостроф» екс-губернатор Прикарпаття Олег Гончарук, за підсумками проведеної ним роботи, опинився аж на останньому місці. Так, із 17 голів облдержадміністрацій, його охарактеризували як найменш дієвого господарника.

Крісло очільника Прикарпатського краю обіймав майже 4,5 років – з вересня 2014-го по червень 2019-го.

.,.,.,.