П’ятниця, 29 Березня, 2024

Наскільки збільшились зарплати на Прикарпатті?

Стало відомо чи за минулий рік розмір зарплати у працівників на прикарпатських підприємствах дійсно збільшився. Детальніше про це розповість yes-frankivsk.com

Наприкінці 2019-го року, а саме в грудні місяці, вдалось з’ясувати, що номінальна заробітна плата на Прикарпатті була підвищена у два з половиною рази від суми, яку раніше до того, встановило законодавство України. Таким чином, кожен штатний працівник на прикарпатських підприємствах, установах та організаціях, мав змогу отримати фактичну заробітну плату у сумі 9625 гривень. Це здебільшого стосувалося тих прикарпатських підприємств, організацій та установ, котрі нараховували більше десяти працівників та осіб.

Нагадаємо, що згідно з Законодавством нашої держави, був встановлений розмір найменшої заробітної плати, який становить всього 4173 гривні.

Якщо порівняти зарплати за минулий, 2019-й рік, то номінальна заробітна плата за грудень місяць, значно перевищує суму, котру прикарпатські працівники отримали в листопаді того ж року. У відсотках, сума заробітної плати в грудні на 8,7 % перевищувала зарплату, яку працівники отримували за місяць до цього, у листопаді. А якщо порівняти з місяцем груднем 2018-го року, то в 2019-му році заробітна плата збільшилася на 15,5%.

Протягом минулого року, найвищу заробітну плату могли отримати працівники на різних підприємствах з виробництва різної продукції, постачання і розроблення. Серед них: гумові і пластмасові вироби, неметалева мінеральна продукція, хімічна продукція. Добувна промисловість, розроблення кар’єрів, постачання газу, електроенергії, пари. Крім цих підприємств, значну заробітну плату отримали також працівники, котрі займаються фінансами, страхуванням, державним управлінням та обороною.

А найнижчу заробітну плату отримали працівники поштових та кур’єрських відділеннях на Прикарпатті.

.,.,.,.