Вівторок, 19 Березня, 2024

Чиновники пересядуть на велосипеди: мер Марцінків хоче запровадити День на двоколісному

Очільник Івано-Франківська Руслан Марцінків хоче запровадити у місті День на велосипеді.

Відмовитись на один день від їзди автомобілем і не їхати в самий центр міста. Таку пропозицію сьогодні, 7 червня, міський голова оприлюднив на своїй офіційній сторінці в соцмережі, інформує Yes-frankivsk.

Це дозволить розвантажити рух на центральних дорогах Івано-Франківська. А ще, як зауважив очільник міста, їзда на велосипеді корисна для здоров’я і довкіллю шкоди не завдасть.

А, щоб зацікавити якомога більше жителів обласного центру до такої ініціативи мера міста, першими на двоколісний транспорт пересядуть чиновники. Відповідне доручення від Руслана Марцінківа вже отримав депутат міськради Ігор Шевчук. Останній має організувати День на велосипедах для працівників міськвиконкому (МВК).

У свою чергу, на таку пропозицію міського голови, іванофранківці активно взялись коментувати його ініціативу. І тут люди розділились на дві групи – тих, хто підтримує ідею  щодо впровадження дня на велосипеді, і тих, хто негативно сприйняв її.

Так, для прикладу, жителі міста пропонують створити для цього відповідні умови, щоб це було логічно, просто і безпечно і «не заганяти» людей силою, а також створити паркомісця при в’їзді в центральну частину Івано-Франківська, щоб можна було залишити своє авто, а натомість взяти велосипед. Також прозвучала пропозиція запровадити , як у столиці Бельгії  – Брюселі – День екології, тобто взагалі відмовитись  від транспорту, окрім комунальних маршрутів і таксі. На цю пропозицію міський голова позитивно відреагував та наголосив, що працюють над тим, щоб зробити центральну частину Івано-Франківська повністю пішохідною.

Нагадаємо також, що місто претендує на звання велосипедної столиці. Адже за чисельністю містян-велосипедистів Івано-Франківськ майже наздоганяє міста в Німеччині та Швеції. Щоб отримати звання велостолиці,  пересісти на двоколісний транспорт має кожен п’ятий іванофранківець.

.,.,.,.