Вівторок, 19 Березня, 2024

У ЦВК порахували понад 80% голосів на виборах: хто де переміг?

У ЦВК станом на 6:30 порахували 81,8% протоколів із дільниць. Подробиці інформує “Yes.Frankivsk” з посиланням на “BBC News Україна”.

На президентський виборах з 73,12% перемагає Володимир Зеленський, а Петро Порошенко набрав лише 24,54% голосів виборців.

Чинний президент здобув перемогу у Львівській області та закордонному виборчому окрузі. Володимир Зеленський перемагає майже у всіх регіонах України.

Явка на цих воборах становила 62,09% виборців. У першому турі цей показник становив 62,8%. З перемогою Володимира Зеленського привітали президент США Дональд Трамп, президент Франції Емманюель Макрон, президент Польщі Анджей Дуда, президент Європейської Ради Дональд Туск, генсек НАТО Єнс Столтенберг, канцлер Австрії Себастьян Курц та прем’єр Вірменії Нікол Пашинян.

Якщо розглянути рівень підтримки в окремих областях, то загальна картина має такий вигляд: у Луганській області за Володимира Зеленського віддали свої голоси 88,75% населення, у Дніпропетровській – 87,45%, у Одеській – 87,2%, в Запорізькій – 86,8%, у Донецькій – 87,08%. Найменше за переможця голосували у Львівській області – 33,62%, Івано-Франківській – 53,86%, Тернопільській – 50,36, Києві – 60,24% та Рівненській – 59,77.

Петро Порошенко переміг у 15 із 199 українських округів та в закордонному виборчому окрузі. Йому вдалось перемогти у всіх 12-ти округах у Львівській області та отримати майже 64% голосів. У Івано-Франківській області переміг тільки в одному з семи округів №83 (частина Івано-Франківська). Він став лідером у двох із п’яти округів Тернопільської – області (№163 та №165). У Івано-Франківській області Петро Порошенко отримав 43% голосів, а в Тернопільській – 47%. В цих регіонах він також поступився Володимиру Зеленському. У Рівненській області чинний президент отримав 37,74% голосів, а в Києві – 36,88%. Найменше його підтримали у Луганській області – 9%, Донецькій – 10,48% виборців, Одеській – 10,57%, Дніпропетровській – 10,63 та Запорізькій – 11, 26%.

Українці за кордоном віддали свої голоси у такому співвідношенні: Петро Порошенко отримав 53% голосів, а Володимир Зеленський – понад 45%.

У соціальних мережах активно висловлюють свої думки, які стосуються результатів виборів. Георгій Тука написав, що лише час покаже його якість як глави держави. Іван Гісем підкреслив той очевидний факт, що Зеленський переміг з найвищим результатом в українській історії. Мустафа Найєм дав три поради, які мають пригодитися Володимиру Зеленському. А прем’єр Вірменії опублікував твіт українською мовою. Нікол Пашинян привітав з перемогою та сподівається на розвиток стосунків між двома країнами. Ірина Лібенко висловивила слова вдячності діяльності чинного президента, бо він гідно визнав свою поразку та привітав опонента. Борислав Береза зізнався у своїх сумнівах, бо не знає чого чекати від нового президента:

“Немає розуміння його стратегій та цілей. Так, він шанс на зміни в нашій державі. Залишилося тільки зрозуміти те, які зміни він запропонує”, – зауважив народний депутат.

Нагадуємо, що Папа Римській у своїй промові на Великдень згадував про Україну. Він побажав, щоб Великодні свята принесли втіху тим, хто мешкає у східних регіонах України. Він також побажав нашій країні миру. Послухати промову на площі Святого Петра у Римі зібрались тисячі людей із різних країн. Мільйони телеглядачів могли приєднатись, бо промову транслювали наживо.

.,.,.,.